No image

Υπάρχουν καλοί και κακοί συνδυασμοί φρούτων;

Αναγνώστης μας ρωτά: 

θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνει να συνδυάζουμε μήλο με ακτινίδιο αλλά και αν ακτινίδιο και γιαούρτι είναι καλός συνδυασμός, ευχαριστώ εκ των προτέρων

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευμένης Π. Καραφυλλίδης:

Καλησπέρα,

Να έχετε στο νου σας ότι δεν υπάρχουν κακοί συνδυασμοί φρούτων. Μπορείτε να συνδυάζετε άφοβα μεταξύ τους όλα τα φρούτα, καθώς και το μήλο με το ακτινίδιο. Επίσης, το γιαούρτι με το ακτινίδιο μπορεί να αποτελέσει μία πολύ ευχάριστη σε γεύση και με ευεργετικές ιδιότητες για το γαστρεντερικό σύστημα επιλογή μικρογεύματος μέσα στην ημέρα. Μπορεί να συμμετάσχει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ενώ πρέπει να δίνεται προσοχή στην κατανάλωση τέτοιων «δυνατών» συνδυασμών,  μόνο σε περιπτώσεις απαγόρευσής τους για τον οποιοδήποτε λόγο από το γιατρό σας (π.χ. κολίτιδα). Θα σας συμβούλευα να προσέχετε τις πηγές πληροφόρησης σας και να εμπιστεύεστε μόνο επαγγελματίες σε τέτοιας φύσεως θέματα, για να μην χάνετε και περιορίζετε γεύσεις που σας ευχαριστούν λόγω παραπληροφόρησης!

Πηγή: boro.gr

Facebooktwitterlinkedinmail