Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, ο κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,  Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του Metropolitan General, συμμετείχε στην Επιστημονική Διημερίδα με τίτλο: Σακχαρώδης Διαβήτης 2021 «Η παθολογία στην εποχή του Covid-19 συνεργάζεται και εκπαιδεύεται στις επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη» που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President, στην Αθήνα, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2021. Η επιστημονική συνάντηση διοργανώνεται για 5η χρονιά από την Παθολογική- Διαβητολογική Κλινική και το  Διαβητολογικό Κέντρο  του Metropolitan General, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να δίνουν το παρόν από διάφορα μέρη της ελλάδας. Ο τίτλος της ομιλίας που παρουσίασε ο κ. Ευμένης Καραφυλλίδης ήταν «Διαλειμματική διατροφή. Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι τελικά; Έχει κάτι πραγματικά να προσφέρει ή κρύβει κινδύνους για τα άτομα με ΣΔ;».
Πραγματοποιήθηκε εκτενής ανάλυση των τύπων διαλειμματικής διατροφής και παρουσιάστηκαν αποτελέσματα επιστημονικών μελετών σχετικά με την απώλεια βάρους, τη επιδραση της στους δείκτες υγείας και τη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη.
Ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα είναι πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο όφελος στη μείωση βάρους στους ασθενείς με ΣΔ2 με την ακολουθία ενός προγράμματος διαλειμματικής διατροφής σε σύγκριση με παραδοσιακές δίαιτες περιορισμού των θερμίδων.
Ενώ, στους ασθενείς που λαμβάνουν ινσουλίνη παρατηρείται αυξημένος κίνδυνος γλυκαιμικής μεταβλητότητας.