Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταφράζεται το Εγχειρίδιο Παρεντερικής Διατροφής της Αμερικανικής Εταιρίας Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής (ASPEN) το οποίο παρέχει στους διαιτολόγους ή / και σε άλλους επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ή να εμβαθύνουν στην παρεντερική διατροφή, τις πλέον χρήσιμες και επίκαιρες πληροφορίες και κατευθυντήριες οδηγίες.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζεβελεκάκη ο οποίος προσφέρει 20% έκπτωση σε κάθε διαιτολόγο ή φοιτητή διαιτολογίας.

 Πρόλογος Mεταφραστών Ελληνικής έκδοσης

“Είναι πλέον κοινός τόπος πως η θρέψη και η θρεπτική υποστήριξη έχουν τεράστια σημασία για την καλή έκβαση των ασθενών σε όλες τις ειδικότητες. Οι γνώσεις μας σ΄ αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί και οι παρεμβάσεις μας γίνονται πιο ειδικές, πιο πολύπλοκες και πιο αποτελεσματικές. Ο κλινικός καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, καθώς η γνώση συσσωρεύεται, οι παρεμβάσεις γίνονται βαθύτερες, οι αλληλεπιδράσεις περισσότερες και οι επιπλοκές παραμένουν πάντα επίφοβες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν χρησιμοποιούμε τον πλέον επεμβατικό τρόπο υποστήριξης, την Παρεντερική Διατροφή.
Το παρόν εγχειρίδιο έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτήν την ανάγκη για άμεση, μεστή και υπεύθυνη πληροφόρηση, βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη και κλινικά προσανατολισμένη, για την πιο ασφαλή και αποτελεσματική χορήγηση της Παρεντερικής Διατροφής. Απευθύνεται όχι μόνο σε έμπειρους κλινικούς, που ήδη την μεταχειρίζονται στην καθημερινή τους πρακτική, αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να γνωρίσουν ή να εμβαθύνουν στον τομέα αυτόν, όπως οι κλινικοί διαιτολόγοι, οι κλινικοί φαρμακοποιοί κλπ.
Η διασπορά της γνώσης βοηθά ακόμα στην καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των ειδικών (χειρουργών, εντατικολόγων, παθολόγων, κλινικών διαιτολόγων κλπ) και η καλύτερη έκβαση του ασθενούς επιτυγχάνεται πάντα όταν οι εμπλεκόμενοι ειδικοί συγκροτούν και λειτουργούν ως ομάδες. Πιστεύουμε πως η διδακτική του δομή, η επίκαιρη πληροφορία, ο κλινικός του προσανατολισμός και το κατάλληλο μέγεθος, καθιστούν το εγχειρίδιο αυτό ιδανικό σύντροφο για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε πως το μεταφραστικό αποτέλεσμα θα συμβάλει σε μια πιο ευχάριστη, πιο ξεκούραστη και εν τέλει πιο αποδοτική μελέτη.”

Κων/νος Ε. Κωστογλάνης
Γενικός Χειρουργός
Γενική και Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ
Νοσοκομείο ΙΑΣΩ GENERAL

“Σε αυτό το εγχειρίδιο παρεντερικής διατροφής η επιστήμη της κλινικής διαιτολογίας συναντά και συνεργάζεται με την επιστήμη της ιατρικής και άλλες κλινικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα η νοσηλεία του ασθενή να γίνεται πιο ολοκληρωμένη, ταχεία, εξατομικευμένη και επιτυχημένη, με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα και αποτελέσματα.
Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινή κλινική πράξη, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επικοινωνία όλων των κλινικών ειδικοτήτων μέσα στο νοσοκομείο.”

Ευμένης Π. Καραφυλλίδης BSc (Hons), MSc, NYSCDN
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan General
Επιστημονικός Σύμβουλος Διατροφής Νοσοκομείων Μητέρα, Metropolitan General, Ομίλου HHG