Μοσχαρίσια μπριζόλα με τηγανιτές πατάτες

Τι έχουμε:

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (150 γραμ. κάθε μία)
  • 2 πατάτες
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι

Για τη μαρινάδα:

  • 2-3 ποτηράκια Μαυροδάφνη
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης

Συνοδεύουμε με: Σαλάτα

Τι κάνουμε:

  • Καθαρίζουμε τις μπριζόλες από το ορατό λίπος, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τα υλικά της μαρινάδας, φροντίζοντας να τις καλύπτει. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό.
  • Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ και από τις δύο μεριές για 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά, (ανάλογα με το πόσο καλοψημένες τις θέλουμε).
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ελιάς και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις πατάτες, αφού πρώτα τις στραγγίξουμε για περίπου 10 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αλατίζουμε.

Σερβίρουμε κάθε μπριζόλα με 1 φλιτζάνι τηγανιτές πατάτες, συνοδεύοντας με σαλάτα.