Διαιτολογικό Γραφείο – Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Η φιλοσοφία μας είναι να επιτευχθεί ισορροπία στο μυαλό, την ψυχή και το σώμα. Στο διαιτολογικό γραφείο υπάρχει ειδικός χώρος διασκεπτηρίου, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βελτιώσει τη διαχείριση της καθημερινότητας του εν γένει.

Tο διαιτολογικό γραφείο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας παρέχει τη δυνατότητα, μέτρησης του βασικού μεταβολισμού (με συσκευή έμμεσης θερμιδομετρίας) και μέτρηση ανάλυσης σύστασης σώματος. Είτε με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (Bioelectrical Impedance Analysis) είτε με υπέρηχο.

 

Λιπομέτρηση με υπερήχους

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο ανάλυσης σύστασης σώματος είναι εφικτή η παρατήρηση των ιστών (μυϊκού και λιπώδους) τοπικά. Συγκεκριμένα, ελέγχεται το πάχος των ιστών και η ποιότητά τους, και πως αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και την πορεία του προγράμματος διατροφής. Ο υπέρηχος μετρά με ακρίβεια την συνολική σύσταση του σώματος καθώς και το τοπικό λίπος και μυϊκό ιστό.

Διαιτολογικό Γραφείο - εξοπλισμός1 | karafillides

Βασικά Χαρακτηριστικά και Οφέλη του Συστήματος με υπέρηχο:

Δοκιμασμένη τεχνολογία υπερήχων που μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια το λίπος και την μυϊκή μάζα (σε χιλιοστά) για να έχετε μεγαλύτερη ακρίβεια στις επιπτώσεις από την σωστή διατροφή και την άσκηση.

Επίσης, μπορείτε να δείτε τρισδιάστατη απεικόνιση του σώματος σας, πριν και μετά την διατροφική προσπάθεια σας, ώστε να είναι ξεκάθαρος ο στόχος και τα αποτελέσματα σας.

 

Σημεία στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος των υπερήχων είναι:

Περιομφάλιος Κοιλιακός

Αποικόνιση - κοιλιακός | karafillides

Μηρός – μπροστινή πλευρά

Αποικόνιση - μηρός| karafillides

Τρικέφαλος μυς

Αποικόνιση - τρικέφαλος | karafillides

Λαγόνια περιοχή

Αποικόνιση - εξοπλισμός1,4 | karafillides

Γοφοί (εξωτερική πλευρά του μηρού)

Αποικόνιση - γοφοί | karafillides

Γλουτοί

Διαιτολογικό γραφείο - γλουτοι 2| karafillides

Culotte de Cheval (κάτω από τους γλουτούς)

Διαιτολογικό Γραφείο - γλουτοι | karafillides

 

Είναι μία πολύ γρήγορη και αξιόπιστη μέτρηση, δεν απαιτείται τήρηση συνθηκών πριν εφαρμογή της (Φαγητό, Υγρά, Καφεΐνη, Άσκηση κτλ.)

Μπορείτε να μετρήσετε και να παρακολουθήσετε τοπικά και σε εικόνα, το σωματικό λίπος και το πάχος των μυών σας.

Η συσκευή είναι ανεξάρτητη από περιβαλλοντικές μεταβλητές, όπως η θέση του σώματος και οι συσπάσεις των μυών.

Ανάλυση της υγείας, της ευεξίας και σωματικής απεικόνισης με το λογισμικό BodyView  το οποίο παρέχει πλήρη ανάλυση των κινδύνων καθώς και προτάσεις βασισμένες σε BMI , ανάλυση σύσταση σώματος, μετρήσεις περιφέρειας, και επίπεδο δραστηριότητας.

Τρισδιάστατη απεικόνιση του σώματος του εξεταζόμενου πριν και στο μετά ώστε να είναι ξεκάθαρος ο στόχος.

Διαιτολογικό Γραφείο - εξοπλισμός 2 | karafillides

Μετρήσεις οι οποίες αποτελούν τις πιο έγκυρες μεθόδους για την σωστή εκτίμηση του διατροφικού προγράμματος και της άσκησης ώστε να έχετε μια επιτυχημένη διαχείριση του στόχου σας.

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού

Στη συγκεκριμένη μέτρηση δεν θα μάθετε, μόνο, πόσες θερμίδες είναι αναγκαίο να καταναλώνετε για να μειώσετε, να διατηρήσετε ή να αυξήσετε το βάρος σας, αλλά και την πηγή ενέργειας που καταναλώνετε. Με αυτό τον τρόπο θα μάθετε αν «καίτε» υδατάνθρακες, λίπος ή συνδυασμό και από τα δύο και πραγματοποιείται άπαξ κατά την έναρξη της παρακολούθησης. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα λάβετε κατευθείαν στο email και στο κινητό σας τηλέφωνο.

 

 • Έρευνες έχουν δείξει ότι η γωνία φάσης, μια παράμετρος που μπορεί να μετρηθεί κατά τη διάρκεια της ανάλυσης σύστασης σώματος, αποτελεί ένα δείκτη κυτταρικής υγείας και ακεραιότητας.

 

Στο διαιτολογικό γραφείο παρέχονται οι παρακάτω διατροφικές υπηρεσίες:

 • Διατροφή και απώλεια σωματικού βάρους
 • Διατροφή και Καρκίνος
 • Συμβουλές Διατροφής στην εγκυμοσύνη
 • Συμβουλές Διατροφής κατά το θηλασμός
 • Ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές
 • Καρδιαγγειακές παθήσεις
 • Κλινική Διατροφική Θεραπευτική Υποστήριξη
 • Διατροφή και αύξηση σωματικού βάρους
 • Νευρική ανορεξία και βουλιμία
 • Τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς

 

Χάνοντας έστω και το  10% από το αρχικό σας βάρος, μπορείτε να ελαττώσετε σημαντικά τον κίνδυνο και να βελτιώσετε την υγεία σας μέχρι και 50% σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο αργός και σταθερός ρυθμός είναι ο ιδανικός τρόπος μείωσης βάρους, ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστη μεταβολική ισορροπία και μέγιστη καύση λίπους.

Οι εξαντλητικές δίαιτες είναι συχνά επιτυχείς για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχουν αποτελέσματα στη διατήρηση του βάρους σε μεγάλες περιόδους. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης βασισμένο στο ολικό σωματικό λίπος σας, στο βασικό μεταβολισμό σας και τις προσωπικές σας ανάγκες, σας επιτρέπει να χάσετε βάρος γρήγορα, σωστά και  κυρίως μόνιμα.

 

Μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις μπορείτε να γνωρίσετε την προσέγγιση που ακολουθούμε στο Διαιτολογικό Γραφείο μας….

 • Ποια είναι η προσέγγισή σας σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους;

  1.  Εντοπισμός και διαχείριση της αιτίας που συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.
  2.  Σχεδιασμός εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων, κατάλληλων για ισορροπημένη απώλεια βάρους, επίτευξη μεταβολικής ισορροπίας κλπ.
  Επειδή δεν είμαστε μόνο ότι τρώμεαλλά και ότι σκεφτόμαστε και πράττουμε, η φιλοσοφία που προσπαθώ να περάσω στους πελάτες μου είναι η επίτευξη ισορροπίας στο μυαλό, στην ψυχή και στο σώμα. Σκοπό έχει να οδηγήσει στη διατροφική αυτογνωσία του καθενός. Η επιστήμη της διατροφής με την αλληλεπίδραση των μάκρο και μίκρο θρεπτικών συστατικών το πετυχαίνει. Ούτως ή άλλως υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας. Και η διατροφή είναι ουσιώδης σε κάθε βήμα του ανθρώπου για την επίτευξη της ισορροπίας εν γένει. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική σε όσους έχουν προσπαθήσει να χάσουν βάρος και έχουν αποτύχει.

   

 • Τι εννοείται με τους όρους «διατροφική αυτογνωσία» και «διατροφική κουλτούρα»;

  Ισορροπία στο μυαλό, την ψυχή και το σώμα… και όλο αυτό να αντικατοπτρίζεται στις διατροφικές επιλογές και συμπεριφορά. Να μάθει να τρώει κάποιος με ενσυναίσθηση και ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός και τις προτιμήσεις του.

 

 • Πόσο σημαντική θεωρείται η διατροφική υποστήριξη των ασθενών και ποιοι ασθενείς προτείνεται να υποστηρίζονται διατροφικά;

  Όλοι οι ασθενείς ανεξαρτήτως παθολογίας. Το σώμα συνήθως υπερλειτουργεί. Ανάλογα με τη νόσο που υπάρχει υπάρχουν όργανα και ιστοί που υπολειτουργούν ή έχουν καταστραφεί πλήρως. Και άλλα που υπερλειτουργούν για να καλύψουν τη ζημία.
  Τα εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα λοιπόν, με πολύ συγκεκριμένο και ακριβή ορισμό ποσοτήτων των μάκρο και μικροθρεπτικών συστατικών θα «ανακουφίσουν» κάποια όργανα ή ιστούς ή θα «αποσυμφορίσουν» άλλα. Και μπορεί να μειώσουν ή και να διακόψουν το ρυθμό εξέλιξης της εκάστοτε νόσου. Άρα, θεωρείται πλέον απαραίτητο.

 

 • Πως μπορεί να συμβάλλει η διατροφική υποστήριξη στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο;

  Η διατροφική παρέμβαση είναι υψίστης σημασίας.
  Η διατροφή μόνη της δεν είναι επαρκής αλλά είναι ουσιώδης μαζί με την όποια θεραπεία κρίνει ο θεράπων ιατρός. Βοηθά στην αντιμετώπιση κάποιων πιθανών παρενεργειών πχ: απώλεια βάρους, απώλεια δύναμης, ανορεξία, αλλαγές στην γεύση, ναυτία, διαρροϊκές κενώσεις, δυσκοιλιότητα, ενοχλήσεις στα άνω και κάτω άκρα, κατάθλιψη. Βελτιώνει τη δράση των φαρμάκων, αυξάνει την επιβίωση και βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ασθενούς με στόχο να διατηρεί τις δυνάμεις του καθόλη την διάρκεια της θεραπείας.

 

 • Οι μέθοδοι τεχνητής διατροφή έχουν τη θέση που θα έπρεπε ως μέρος της ίασης – θεραπευτικής παρέμβασης των ασθενών;

  Δυστυχώς στην Ελλάδα όχι ακόμα.….  Όμως, μεγάλο ποσοστό ασθενών αδυνατεί να σιτιστεί από τη φυσιολογική οδό. Αυτό αποτέλεσε κίνητρο για εμένα και παρόλο που ακόμη η τεχνητή διατροφή δεν είναι τόσο «δημοφιλής», προσπαθώ να εδραιώσω τις μεθόδους της (όταν είναι απαραίτητο), στοχεύοντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και την αποφυγή του υποσιτισμού και εν τέλει της υποθρεψίας τους. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που το σώμα νοσεί είναι απαραίτητο να μεριμνούμε για τη θρέψη του ασθενούς, αφού η υποθρεψία θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και θα σταθεί εμπόδιο στην όποια θεραπεία. Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που η δια του στόματος σίτιση είναι πιο δύσκολη ή αδύνατη, σχεδιάζω υποστηρικτικά πλάνα διατροφής εξετάζοντας πάντα τη λήψη συμπληρωματικής ή εντερικής ή παρεντερικής σίτισης, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις, στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη δυνατή έκβαση του περιστατικού, μειώνοντας έτσι τον χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης του.

 

Facebooktwitterlinkedinmail