Διατροφή και Καρκίνος

Διατρογή και Καρκίνος | karafillides

Στην έναρξη μιας θεραπείας μπορεί να νιώθετε αρκετά καλά ώστε να συνεχίζετε να διατρέφεστε όπως πριν. Καθώς όμως η θεραπεία συνεχίζεται κάποιες πιθανές παρενέργειες μπορεί να σας εμποδίσουν από το να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας. Γι’ αυτό Διατροφή και Καρκίνος πρέπει να ρυθμιστούν για την καλύτερη δυνατή έκβαση.

Θρεπτική υποστήριξη στον καρκίνο – Διατροφή και Καρκίνος

Η θρεπτική υποστήριξη στον καρκίνο βελτιώνει την πρόγνωση, βελτιώνει την απάντηση και μειώνει τις επιπλοκές στην χειρουργική θεραπεία, την χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία και αυξάνει την επιβίωση και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Άρα ο στόχος είναι να διατηρηθεί ικανοποιητική πρόσληψη των θρεπτικών ουσιών καθ΄ όλη την διάρκεια της θεραπείας.


Επίσης και οι ασθενείς που έχουν θεραπευτεί χρειάζονται συμβουλές και κατευθύνσεις υγιεινού τρόπου διατροφής με στόχο τον έλεγχο άλλων παθολογικών καταστάσεων που συνυπάρχουν (καρδιακή ανεπάρκεια, σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση κλπ) αλλά και την πρόληψη υποτροπής της νόσου ή της εμφάνισης άλλων μορφών καρκίνου. Έτσι ο ρόλος του διαιτολόγου είναι κομβικός στην εκτίμηση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση των διαταραχών της θρέψης των καρκινοπαθών.  Διατροφή και Καρκίνος είναι 2 παράγοντες που πρέπει να ισορροπήσουν. Η επιστήμη της διαιτολογίας παρέχει τη δυνατότητα η αντιμετώπιση του ασθενούς να γίνεται πιο ολοκληρωμένη, ταχεία, εξατομικευμένη και επιτυχημένη.

 

Ανίχνευση Διατροφικού Κινδύνου (Nutritional Risk Screening, NRS)

Μετρήστε και βελτιώστε την κυτταρική σας υγειά με στόχο την μακροζωία!

Facebooktwitterlinkedinmail