Διατροφή και εγκυμοσύνη

διατροφή και εγκυμοσύνη | karafyllidesΈνα σωστό πρόγραμμα διατροφής για μια γυναίκα σαφώς πρέπει να διαφέρει απ’ αυτό ενός άνδρα. Οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες είναι σαφώς διαφορετικές. Πολύ περισσότερο δε, όταν αναφερόμαστε σε διατροφή και εγκυμοσύνη.

Διατροφή και Εγκυμοσύνη

Η διατροφή της εγκύου πρέπει να είναι ισορροπημένη και ανάλογη του βάρους που πρέπει να αποκτήσει κατά τη διάρκεια της κύησης . Στο έμβρυο συμβαίνουν σημαντικές αναπτυξιακές μεταβολές. Αυτές εξαρτώνται αποκλειστικά από τη διατροφική κατάσταση της μητέρας. Το διατροφικό πρόγραμμα εγκυμοσύνης παρέχει μια ποικιλία τροφών. Σκοπός είναι να γίνεται πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Ζητήστε τη βοήθεια του Διαιτολόγου σας, ώστε διατροφή και εγκυμοσύνη να σας χαρίζουν εξ’ ίσου συναισθήματα χαράς.

 

Θηλασμός

Ο θηλασμός είναι ο ιδεατός τρόπος σίτισης του νεογνού από τη μητέρα. Διότι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος καλύπτει τις ιδιαίτερες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του. Το διατροφικό πρόγραμμα θηλασμού παρέχει μια ποικιλία τροφών, ώστε να γίνεται πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για τις αυξανόμενες ανάγκες της θηλάζουσας. Παράλληλα συντελεί στη μείωση του επιπλέον βάρους που έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail