Είμαστε δίπλα σας για κάθε διατροφικό ζήτημα!

01
Μετρήσεις στον χώρο μας

Μάθετε περισσότερα για τις μετρήσεις τελευταίας τεχνολογίας που πραγματοποιούνται στον χώρο μας, όπως λιπομέτρηση με βιοηλεκτρική εμπέδηση, λιπομέτρηση με υπέρηχο, δυναμομέτρηση, μέτρηση βασικού μεταβολισμού.

02
Κλινική Διατροφική Θεραπευτική Υποστήριξη

Στη κλινική διατροφική θεραπευτική υποστήριξη η επιστήμη της κλινικής διαιτολογίας συναντά και συνεργάζεται με την επιστήμη της ιατρικής και άλλες κλινικές ειδικότητες. Σκοπός είναι η αποθεραπεία του ασθενή να γίνεται ποιο ολοκληρωμένη, ταχεία, εξατομικευμένη και επιτυχημένη με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα και αποτελέσματα.

03
Διατροφή – Απώλεια βάρους – Λίπους – Παχυσαρκία

Η προσέγγιση στην έναρξη της προσπάθειας απώλειας βάρους στοχεύει αρχικά στον εντοπισμό και στην διαχείριση της αιτίας που συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους. Κατόπιν, πραγματοποιείται σχεδιασμός εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην γρήγορη απώλεια βάρους και στην επίτευξη της μεταβολικής ισορροπίας.

04
Μέθοδος Αδυνατίσματος BCT8

Η νέα μέθοδος αδυνατίσματος B.C.T.8 η οποία έχει σχεδιαστεί από τον κ. Ευμένη Π. Καραφυλλίδη Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Διευθυντή και Επιστημονικό Σύμβουλο Διατροφής νοσοκομείων Metropolitan General & ΜΗΤΕΡΑ περιλαμβάνει εξατομικευμένα διατροφικά πρωτόκολλα σε συνδυασμό με εξαιρετικά δυναμική στοχευμένη ηλεκτρομαγνητική άσκηση.

05
Διατροφή και καρκίνος

Αν πάσχετε από καρκίνο είναι πολύ πιθανό να λαμβάνετε κάποια μορφή θεραπείας όπως χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και/ ή ακτινοβολία η οποία θα επηρεάσει τις διατροφικές σας συνήθειες και πιθανότατα το επίπεδο των λαμβανόμενων θρεπτικών συστατικών.

06
Διατροφή και εγκυμοσύνη

Η διατροφή της εγκύου πρέπει να είναι ισορροπημένη και ανάλογη του βάρους που πρέπει να αποκτήσει κατά τη διάρκεια της κύησης, καθώς στο έμβρυο συμβαίνουν σημαντικές αναπτυξιακές μεταβολές που εξαρτώνται αποκλειστικά από τη διατροφική κατάσταση της μητέρας.

07
Διατροφή, αναπαραγωγικό σύστημα, υπογονιμότητα και εξωσωματική γονιμοποίηση  (IVF)

Παρέχεται διαιτολογική υποστήριξη και καθοδήγηση στις γυναίκες με στόχο την επίτευξη της καλής λειτουργίας και αποκατάστασης του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, καθώς και την ενίσχυση της γονιμότητας.

08
Διατροφή και θηλασμός

Ο θηλασμός είναι ο ιδεατός τρόπος σίτισης του νεογνού από τη μητέρα, γιατί η σύνθεση του μητρικού γάλακτος καλύπτει τις ιδιαίτερες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του. Το διατροφικό πρόγραμμα θηλασμού παρέχει μια ποικιλία τροφών, ώστε να γίνεται πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών …

09
Ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές

Η διατροφική μελέτη για την ολιστική αντιμετώπιση ασθενών με ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, είναι αναγκαία. Θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι εξ’ ίσου σημαντική με τη φαρμακευτική αγωγή που οφείλει να ακολουθεί ο ασθενής.

10
Νευρική ανορεξία και βουλιμία

Δύο σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν το νεαρό γυναικείο πληθυσμό. Τι τις προκαλεί και πως αντιμετωπίζονται;

11
Χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Στοχευμένα διατροφικά προγράμματα ανάλογα με την επέμβαση.

12
Γαστρεντερικές Διαταραχές

Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή που συνιστά ο θεράπων ιατρός οι ασθενείς με Γαστρεντερικές Διαταραχές (π.χ. ευερέθιστο έντερο, ελκώδη κολίτιδα) για την ολοκληρωμένη θεραπεία τους οφείλουν να ακολουθούν και μια διατροφή κατάλληλη για την πάθησή τους.

13
Καρδιαγγειακές παθήσεις

Οι Καρδιαγγειακές παθήσεις συσχετίζονται άμεσα με τη διατροφή, γι’ αυτό ένα σωστό πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει την αντιμετώπισή τους.

14
Εντερική – Παρεντερική Σίτιση

Οι μέθοδοι τεχνητής διατροφή αποτελούν μέρος της ίασης – θεραπευτικής παρέμβασης των ασθενών για ασθενείς που δεν μπορούν να σιτιστούν μέσω της φυσιολογικής οδού σίτισης ή η δυνατότητα σίτισης από το στόμα δεν επαρκεί για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του ασθενή.

15
Νεφρικές παθήσεις

Ο σχεδιασμός ενός ισορροπημένου και εξατομικευμένου διαιτολογικού πλάνου είναι σημαντική για όλους, αλλά αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι και στην διαχείριση ασθενών με νεφρική νόσο (ΧΝΝ).  Τα νεφρά βοηθούν στην διατήρηση της σωστής ισορροπίας των θρεπτικών συστατικών και μετάλλων στο σώμα. Σε περίπτωση ύπαρξης νεφρικής νόσου, τα νεφρά είναι πιθανόν να μην εκτελούν σωστά την λειτουργία τους.

16
Διατροφή στην γήρανση για αντιγήρανση

Η διατροφή είναι αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς γήρανσης και είναι σίγουρο ότι η εξατομικευμένη διατροφική φροντίδα μπορεί σίγουρα να βελτιώσει οποιαδήποτε πάθηση.

17
Διάσταση ορθών κοιλιακών

Με την νέα μέθοδο BCT8 επιτυγχάνουμε μη – επεμβατικά την μείωση της διάστασης των ορθών κοιλιακών, λόγω υπερβολικής διάτασης της κοιλιάς που είναι φυσικό και προκαλείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μαζί με την δημιουργία εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων, ώστε η στοχευμένη ηλεκτρομαγνητική άσκηση να δράσει ολοκληρωμένα.

18
Γυμναστική με ηλεκτρομαγνητική άσκηση – BCT8

Η εξαιρετικά δυναμική στοχευμένη ηλεκτρομαγνητική άσκηση εφαρμόζεται όπου υπάρχει ανεπιθύμητη λιποαποθήκη με υπέδαφος μυϊκό ιστό με στόχο την γράμμωση, την λιποδιάλυση και
την ανόρθωση της περιοχής. Πρόκειται για εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα. Επίσης είναι και ιδανικός τρόπος εκγύμνασης για αποκατάσταση των μυϊκών ομάδων μετά από χειρουργείο ή μυϊκό τραυματισμό.

19
Εκτίμηση διατροφικού κινδύνου

Η ανίχνευση διατροφικού κινδύνου είναι ένας επιστημονικά τεκμηριωμένος και γρήγορος τρόπος να εκτιμηθεί η διατροφική κατάσταση του ασθενούς. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει και την θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής.

Ο Ευμένης Π. Καραφυλλίδης διατηρεί Δαιτολογικό Γραφείο επί της Λεωφόρου Μεσογείων 64, Αμπελόκηποι.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού καλώντας στο 210 74 70 167 ή να επικοινωνήσετε με τον ίδιο στο 697 444 2646.