Μιλάει ο Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του Metropolitan General, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευμένης Καραφυλλίδης.

Μας ενημερώνει για την προσέγγιση της Διατροφικής Υποστήριξης κατά τη διάρκεια της νόσησης:

 

 

  • Ποια είναι η προσέγγισή σας σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους;
    “Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες που ωθούν κάποιον να έχει μια ανισόρροπη διατροφική καθημερινότητα. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε την ισορροπία σε Μυαλό – Ψυχή  – Σώμα ώστε να πετύχουμε διατροφική ενσυναίσθηση.”
  • Ποσό σημαντική θεωρείται η διατροφική υποστήριξη των ασθενών και ποιοι ασθενείς προτείνεται να υποστηρίζονται διατροφικά;
    “Όλα τα παθολογικά περιστατικά χρήζουν διατροφικής αξιολόγησης και παρέμβασης. Δημιουργούμε εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα και παρεμβαίνουμε ουσιαστικά ανακουφίζοντας και αναπλάθοντας το κάθε όργανο. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται πιο ταχεία και σωστή ανάρρωση του ασθενούς.”
  • Πως μπορεί να συμβάλλει η διατροφική υποστήριξη στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο;
    “Η διατροφική παρέμβαση και υποστήριξη ειδικά σε ογκολογικούς ασθενείς είναι αναγκαία. Καταφέρνουμε να μειώνουμε τις παρενέργειες της όποιας θεραπείας προτείναι ο θεράπων ιατρός. Έτσι αυξάνεται η επιβίωση και φυσικά η ποιότητα της καθημερινότητας του ασθενούς.”

Το ρεπορτάζ προβλήθηκε στις 28/01/2020 από την εκπομπή “Το πρωινό” με τη Φαίη Σκορδά από το τηλεοπτικό κανάλι του Αντ1. Αναφέρεται στη Διατροφική υποστήριξη από το Metropolitan General. Το Τμήμα Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Νοσοκομείου μεριμνεί καθημερινά για τη σωστή και εξατομικευμένη σίτιση των ασθενών που νοσηλεύονται σε όλες τις κλινικές. Πλέον δίνεται η δυνατότητα και σε ιδιώτες – εξωτερικούς ασθενείς να εξερευνήσουν τις διατροφικές τους ανάγκες.  Όσοι θέλουν να αλλάξουν της διατροφικές τους συνήθειες ή στοχεύουν στην απώλεια βάρους μπορούν να απευθυνθούν στο Διαιτολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.