5 tips ενέργειας - διατροφικές συνήθειες - karafillides

5 tips Ενέργειας για να μην είστε πάντα Κουρασμένοι!

Όσο και αν όλοι θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι η ενέργεια βρίσκεται μέσα σε  ένα κουτί γεμάτο κάψουλες ή αναβράζοντα δισκία ή εξασφαλίζεται εύκολα με ένα ενεργειακό ποτό, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να εξασφαλίσετε ενέργεια και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και από εναλλακτικές πηγές. Απλά πρέπει να ξέρετε να τις χρησιμοποιείτε τη σωστή στιγμή και στη σωστή ποσότητα! Πέραν αυτών, δοκιμάστε τα 5 tips ενέργειας που σας προτείνω!

Πρώτα από όλα, μην εμπιστεύεστε τυφλά τις διαφημιστικές εκστρατείες. Εξετάστε κάθε τι που βλέπετε. Όσες διαφημίσεις και αν βλέπετε με ανθρώπους αδύνατους, γεμάτους ενέργεια να τρέχουν, να είστε σίγουροι ότι δεν απέκτησαν αυτό το σώμα μαγικά και σε μια στιγμή.

Μια από τις πιο γνωστές αιτίες που εξαντλούμαστε είναι το άγχος. Θα δείτε ότι μόλις μάθετε τεχνικές διαχείρισης και μείωσης του άγχους, τα επίπεδα ενέργειας σας θα αυξηθούν. Αν σας βοηθάει πάρτε μια βαθιά αναπνοή κάθε φορά που αισθάνεστε ότι θα χάσετε τον έλεγχο ή ξεκινήστε συστηματικά τον διαλογισμό.

Ποια είναι η δική μου πρόταση; Ακολουθήστε τα 5 tips ενέργειας και στη συνέχεια και να είστε σίγουροι ότι θα ανακτήσετε την χαμένη σας δύναμη:

  1. Κοιμηθείτε επαρκώς

Μπορεί να σας φαίνεται εύκολο ή αυτονόητο, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποφέρουν από αϋπνία και διαταραχές ύπνου. Παρά το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος ύπνου που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι οκτώ ώρες, μόνο εσείς μπορείτε να καθορίσετε τον χρόνο που χρειάζεστε για να αισθάνεστε ξεκούραστοι. Αποφύγετε την υπερβολική καφεΐνη και το αλκοόλ για να έχετε μια ξεκούραστη, ήρεμη και χωρίς αϋπνίες νύχτα.

  1. Μείνετε ενυδατωμένοι

Δεν είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένοι μόνο για την καλή υγεία του δέρματος και την σωστή πεπτική λειτουργία αλλά και για την συνολική λειτουργία του οργανισμού σας. Να παρακολουθείτε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε καθημερινά, ώστε να μην αφήνετε τον οργανισμό σας αφυδατωμένο. Είναι βέβαιο ότι θα αισθανθείτε καλύτερα αν πίνετε περισσότερο νερό κατά την διάρκεια της ημέρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  1. Άσκηση

Αν και πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι με την άσκηση θα κουραστούν, σας διαβεβαιώνω ότι μόνο το αντίθετο μπορεί να συμβεί, με την προϋπόθεση ότι  γίνεται με μέτρο. Η άσκηση στην πραγματικότητα αυξάνει την ενέργεια, την παροχή οξυγόνου στους μυς και την καρδιοαναπνευστική ικανότητα.

  1. Μην αμελείτε το πρωινό σας

Ακόμα και στην εποχή μας πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να σχεδιάζουν και να τρώνε απαραίτητα πρωινό. Όμως μόνο όσοι τρώνε πρωινό συστηματικά μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά τις μέρες που για κάποιο λόγο θα το χάσουν. Το σώμα σας αναπαύεται όλη τη νύχτα και ο μόνος τρόπος για να λάβει ενέργεια είναι ένα καλό πρωινό! Σε αντίθετη περίπτωση είναι σαν να προσπαθείτε να ξεκινήσετε ένα αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη… δεν θα διανύσει ούτε δέκα μέτρα. Ξεκινήστε τη μέρα σας τρώγοντας πρωινό και δε θα χάσετε!

  1. Πάρτε ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής

Εάν δεν είναι ισορροπημένο το διαιτολόγιό σας τότε είναι δεδομένο ότι δεν θα καταφέρετε να εξασφαλίσετε την ιδανική για εσάς ποσότητα μικροθρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας. Σε δύσκολες και απαιτητικές περιόδους της ζωής σας, ύστερα πάντα από συζήτηση με τον κλινικό διαιτολόγο σας (πάντα με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος), ξεκινήστε τη λήψη κάποιου πολυβιταμινούχου συμπληρώματος διατροφής.

Facebooktwitterlinkedinmail