Εύκολη και γρήρορη μείωση βάρους | karafillides

Εύκολη και γρήγορη μείωση βάρους

Το σωματικό βάρος, το τοπικό λίπος, η εικόνα σώματος και η γενική υγεία μπορεί να δημιουργήσουν προβληματισμό και ανησυχία και να οδηγήσουν σε ακολουθία πολύ αυστηρών πλάνων διατροφής.  Ακολουθούν συμβουλές για μια εύκολη και γρήγορη μείωση βάρους.

 • Καταναλώστε πρωινό με επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης.
  Η κατανάλωση πρωινού, πλούσιου σε πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη και την πρόσληψη θερμίδων καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Αποφύγετε αναψυκτικά πλούσια σε ζάχαρη και συσκευασμένους χυμούς φρούτων.
  Τα αναψυκτικά και άλλα ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη είναι ιδιαίτερα εύγευστα και ελκυστικά. Οι πιθανότητες να ξεπεράσετε τα όρια σας στην ποσότητα και τη συχνότητα που τα καταναλώνετε είναι πολλές. Μη ρισκάρετε εάν δεν είστε εγκρατείς, διότι βάζετε σε κίνδυνο την προσπάθειά σας.
 • Πίνετε νερό μισή ώρα πριν από τα κύρια γεύματα.
  Η κατανάλωση νερού μισή ώρα πριν από τα γεύματα μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Μην μπερδεύετε τη δίψα με την πείνα!
 • Επιλέξτε τρόφιμα «φιλικά» για την προσπάθειά σας.
  Ναι δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα ή τρόφιμα που μπορούν να σας παχύνουν ή να καθορίσουν το αποτέλεσμα σε μία προσπάθεια μείωσης βάρους. Ορισμένα τρόφιμα όμως, τα οποία έχετε συνδυάσει με την έννοια του προγράμματος και την εγκράτεια είναι πολύ χρήσιμα στην έναρξη της προσπάθειας και μπορούν να σας δώσουν ώθηση (κυρίως ψυχολογική) στην αρχή! ΜΗΝ αποκλείετε όμως τρόφιμα ή ολόκληρες ομάδες τροφίμων μετά από τις πρώτες μέρες!
 • Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, τα οποία ενισχύουν τον κορεσμό.
  Καλή ιδέα είναι η αντικατάσταση μεγάλου ποσοστού των δημητριακών που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας με αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης.
 • Εάν είστε λάτρεις του καφέ εκμεταλλευτείτε το καταναλώνοντας 1-2 κούπες την ημέρα.
  Η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας κατά 3-11%. Το ίδιο μπορείτε να καταφέρετε και με το τσάι.
 • Καταναλώστε αργά το φαγητό σας.
  Η αργή κατανάλωση σας βοηθά να αισθανθείτε έγκαιρα κορεσμό, δίνοντάς σας το προνόμιο να σταματήσετε το γεύμα σας όταν πραγματικά δεν θα πεινάτε άλλο.
 • Αποφύγετε το καθημερινό ζύγισμα και άλλες τακτικές αυστηρού αυτοελέγχου που είναι ικανές να σας αγχώσουν.
  Δείτε την αλλαγή στα ρούχα, τη διάθεσή σας και την καθημερινότητά σας.
 • Απολαύστε έναν καλό ύπνο κάθε βράδυ.
  Ο κακής ποιότητας ή μικρής διάρκειας ύπνος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες κινδύνου για αύξηση βάρους, οπότε η φροντίδα του ύπνου σας είναι σημαντική.
Facebooktwitterlinkedinmail