Προστατευτικοί παράγοντες
– Φυτικές ίνες
– Φρούτα και λαχανικά: λυκοπένιο και καροτενοειδή
-Φυσική δραστηριότητα
Παράγοντες κινδύνου
– Παχυσαρκία
– Έκθεση σε οιστρογόνα
Καρκίνος των ωοθηκών
Προστατευτικοί παράγοντες
– Πρόωρη εγκυμοσύνη
– Η υψηλή κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών
– Λουτεϊ’νη, βήτα – καροτίνη
– Λήψη αντισυλληπτικών εκ του στόματος
– Εμμηνόπαυση
-Βιταμίνη Ε
Παράγοντες κινδύνου
– Μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών εκ του στόματος
– Μη τεκνοποίηση
– Συχνή αναφορά μετεωρισμού, κοιλιακής διατάσεως, αυξημένη ανάγκη για ούρηση και πυελικό άλγος μπορεί να είναι ενδεικτικά της ενάρξεως