Προστατευτικοί παράγοντες

– Φυτικές ίνες

– Φρούτα και λαχανικά: λυκοπένιο και καροτενοειδή

-Φυσική δραστηριότητα

Παράγοντες κινδύνου

– Παχυσαρκία

– Έκθεση σε οιστρογόνα

Καρκίνος των ωοθηκών

Προστατευτικοί παράγοντες

– Πρόωρη εγκυμοσύνη

– Η υψηλή κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών

– Λουτεϊ’νη, βήτα – καροτίνη

– Λήψη αντισυλληπτικών εκ του στόματος

– Εμμηνόπαυση

-Βιταμίνη Ε

Παράγοντες κινδύνου

– Μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών εκ του στόματος

– Μη τεκνοποίηση

– Συχνή αναφορά μετεωρισμού, κοιλιακής διατάσεως, αυξημένη ανάγκη για ούρηση και πυελικό άλγος μπορεί να είναι ενδεικτικά της ενάρξεως