Ομιλία του Ευμένη Καραφυλλίδη με θέμα “Διατροφική Διαχείριση Ασθενών με Μεταβολικό Σύνδρομο” στην επιστημονική συνάντηση για το μεταβολικό σύνδρομο στην κλινική Metropolitan General

Την Πέμπτη 20/05/2021 ο κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,  Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του Metropolitan General, συμμετείχε στην εκπαιδευτική ομιλία της κλινικής Metropolitan General για το μεταβολικό σύνδρομο.

Συζητήθηκαν οι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις διαχείρισης ασθενών με μεταβολικό σύνδρομο. Από τη μία πλευρά αναλύσαμε την συντηρητική / παραδοσιακή μέθοδο που εστιάζει στις αλλαγές του τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης και της διατροφής. Από την άλλη πλευρά μιλήσαμε για την επιλογή της βαριατρικής χειρουργικής και τη σημασία της διατροφικής υποστήριξης σε αυτό το εγχείρημα την περίοδο πριν, αμέσως μετά το χειρουργείο, καθώς και για το υπόλοιπο της ζωής.

Τέλος, στην ομιλία επικεντρωθήκαμε στη σημασία της συνεργασίας όλως των ειδικοτήτων, ώστε η θεραπεία του ασθενούς να γίνει πιο αποτελεσματική, ταχεία, ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη.

Facebooktwitterlinkedinmail