Φτιάξτε την συνταγή για ψωμί με πορτοκάλι και κανέλα με λίγες θερμίδες, για ένα νόστιμο πρωινό, σνακ για οποιαδήποτε ώρα, αλλά και σε γιορτινό τραπέζι ώστε να κερδίστε τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις από τους καλεσμένους σας!
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο έχουμε αλείψει εξ αρχής με το βούτυρο.
2. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
3. Τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
4. Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ την ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
5. Μόλις πάρει όγκο η ζύμη, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
6. Τοποθετούμε σε μια φόρμα , αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά και αλείφουμε με λίγο γάλα. Ψήνουμε στους 200 για 30-40 λεπτά.
Διατροφική αξία/ ανά μερίδα (1 φέτα)
– Θερμίδες: 80 kcal
– Πρωτεΐνες: 2.2γρ
– Λίπος: 1,3 γρ
– Υδατάνθρακες: 16 γρ
– Φυτικές ίνες: 0,6 γρ