Ομιλία του Ευμένη Καραφυλλίδη με θέμα “Διαιτολογική υποστήριξη βαριατρικού ασθενούς” στο ΠΜΣ “Προηγμένη Λαπαροσκοπική και Βαριατρική Χειρουργική” στο Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο».

Το Σάββατο 25/01/2020 ο κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,  Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του Metropolitan General, συμμετείχε στο νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών με τίτλο  «Προηγμένη Λαπαροσκοπική-Βαριατρική Χειρουργική».

Το μεταπτυχιακό αυτό ιδρύθηκε υπό την εποπτεία της Α΄Προπαιδευτικής Χειρουργικής κλινικής Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο». Απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδικευμένους χειρουργούς και ειδικευόμενους , διανύοντες τα δύο τελευταία έτη της ειδικότητας.

Το θέμα της ομιλίας του ήταν η «Διαιτολογική υποστήριξη βαριατρικού ασθενούς». Το ενδιαφέρον του ακροατηρίου αμείωτο γι’ αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι υποστήριξης των ασθενών αυτών, που αρκετοί επιστήμονες υγείας δεν γνωρίζουν ακόμα.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους φοιτητές του προγράμματος. Και λύθηκαν απορίες που θα συμβάλουν ώστε η θεραπεία του ασθενούς να γίνει πιο αποτελεσματική, ταχεία, ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη.