Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στην εκπομπή “επι-κοινωνία” με τη Μάριον Μιχελιδάκη στην ΕΡΤ1, μιλήσαμε για τον τρόπο διαχείρισης του πιάτου την εποχή της καραντίνας. Αναφέραμε τεχνικές που θα συμβάλουν στη μείωση υπερφαγικών επεισοδίων αλλά και στην ακολουθία ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Δεν εστιάσαμε στο τι θα πρέπει να περιέχει το πιάτο, αλλά στο πως ο καθένας ξεχωριστά θα καταφέρει να  πάρει τον «έλεγχο» του πιάτου του, σε επίπεδο ποιότητας, ποσότητας αλλά και συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων.

Τα 7 βασικά tips από τη συζήτηση:

1. Προσπαθήστε να μην αποσπάται η προσοχή σας κατά τη διάρκεια του φαγητού.
2. Απολαύστε το φαγητό σας
3. Ενεργοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις, έτσι ώστε να αισθανθείτε πληρότητα και από τη μυρωδιά και από τη γεύση, αλλά και από την όψη του φαγητού
4. Αυξήστε τη διάρκεια κατανάλωσης του γεύματος σας – ΜΗ ΒΙΆΖΕΣΤΕ
5. Μασήστε το φαγητό σας πολύ καλά.
6. Εφαρμόστε το Ιαπωνικό ‘Hara Hachi Bu’ που σημαίνει φάτε έως ότου είστε κατά 80% πλήρεις.

7. Κάντε προσεγμένη μετάβαση από το γεύμα σας