Μια  λαχταριστή αλλά και light συνταγή!

Τι έχουμε:
4 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 100 γραμ. το ένα)
1 φλιτζ. αρακά
1 καρότο
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές λάδι ελιάς
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

4 λαδόκολλες
ειδικό σπάγκο για φούρνο

Συνοδεύουμε με:
Σαλάτα

Τι κάνουμε:

  • Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια βάζουμε κάθε φιλέτο ανάμεσα από δύο φύλλα διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι ώστε να απλώσουν. Τα βγάζουμε από τη μεμβράνη και βάζουμε κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα.
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τον αρακά,  το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, την πιπεριά κομμένη σε κομματάκια για 3-4 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το μείγμα λαχανικών με μία τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  • Πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου βάζουμε 1-2 ροδέλες κρεμμυδιού και 2 κουταλιές από το  μείγμα με τον αρακά. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πουγκί, έτσι ώστε το κομμάτι κοτόπουλου να  καλύψει τα λαχανικά και σταθεροποιούμε τη λαδόκολλα δένοντάς την στο πάνω μέρος με τον ειδικό σπάγκο, σε πουγκί.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα.
  • Σερβίρουμε 1 πουγκάκι σε κάθε άτομο συνοδεύοντας με σαλάτα.