Στην κατεύθυνση εξασφάλισης της καταλληλότερης διατροφικής υποστήριξης των ασθενών, και με έγκριση του  Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιασω General, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται  στους ασθενείς της Κλινικής Ανίχνευση Διατροφικού Κινδύνου (Nutritional Risk Screening, NRS).

Η  Ανίχνευση Διατροφικού Κινδύνου εκτιμά την υποθρεψία και κατ’ επέκταση τις διατροφικές απαιτήσεις κάθε ασθενούς και θα πραγματοποιείται από τον Διευθυντή του Διαιτολογικού Τμήματος, τον Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ. Ευμένη Π. Καραφυλλίδη.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται σε νοσοκομεία του  εξωτερικού, βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και διεθνώς εδραιωμένες μεθόδους και έχει εγκριθεί από διεθνείς φορείς όπως την Αμερικανική Εταιρεία Παρεντερικής & Εντερικής Διατροφής (ASPEN) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παρεντερικής  & Εντερικής Διατροφής (ESPEN).

Πιο αναλυτικά, κατά τη διαδικασία ανίχνευσης συλλέγονται στοιχεία του διατροφικού προφίλ του κάθε ασθενούς, τα οποία αξιολογούνται με στόχο την βελτίωση του διατροφικού του σχήματος και τη σωστή αντιμετώπιση πιθανής  υποθρεψίας. Σε περίπτωση εντοπισμού διατροφικού προβλήματος, θα ενημερώνεται ο θεράπων ιατρός, προκειμένου να συναποφασίζεται η διατροφική παρέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο, η Ανίχνευση Διατροφικού Κινδύνου συμβάλει όχι μόνο στην ταχύτερη ανάρρωση αλλά και στη μέγιστη ανταπόκριση στη θεραπεία.

Το Metropolitan General υποστηρίζει κάθε νέα υπηρεσία που προάγει την ιατρική επιστήμη προς όφελος των ασθενών.