Συνεδρίες στο διαιτολογικό γραφείο

Διαιτολογικές υπηρεσίες παρέχονται φυσικά και στο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο, πάντοτε κατόπιν ραντεβού.
Η διαδικασία για τη διεξαγωγή των συνεδριών στο γραφείο περιγράφεται στη συνέχεια.
01

Επικοινωνήστε στο [email protected] ή στα τηλέφωνα 210-7470167, 6974442646 και 6973514460 για να μάθουμε τι ακριβώς χρειάζεστε και να οριστεί ο απαιτούμενος χρόνος για τη διεξαγωγή της συνεδρίας.

02

Έπειτα, θα προγραμματίσουμε το ραντεβού σας σε ημέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί.

03

Την ημέρα του ραντεβού σας θα λάβουμε το ιατρικό και διατροφικό σας ιστορικό, θα πραγματοποιηθούν σωματομετρήσεις (βάρος, ύψος κ.α.) και μέτρηση ανάλυσης σύστασης σώματος (με βιοηλεκτρική εμπέδηση ή με υπέρηχο) και θα σχεδιαστεί εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο, ανάλογα με τις προτιμήσεις, την καθημερινότητα, την διατροφική σας κουλτούρα και την κατάσταση της υγείας σας. (η διαδικασία είναι ενδεικτική – κατά περίπτωση μπορεί να υπάρξουν διαφορές).

04

Τέλος, για πιθανές απορίες η ομάδα του Karafillides Nutrition παραμένει πάντα στη διάθεση σας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας προτιμάται η τηλεφωνική επικοινωνία ή η επικοινωνία με email..

3 είναι οι θεμελιώδεις λίθοι της ύπαρξης του ανθρώπου: η διατροφή – το περιβάλλον – το DNA του. Άρα βάζοντας την διατροφή σύμμαχος σας σε οποιοδήποτε θέμα υγείας ή διατροφικό πρόβλημα σας απασχολεί, η επιστήμη της διατροφής με την αλληλεπίδραση των μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση του.
Πίστεψε στον εαυτό σου και ζήσε καλύτερα!!!
Επειδή δεν είμαστε μόνο ότι τρώμεαλλά και ότι σκεφτόμαστε και πράττουμε, η φιλοσοφία που προσπαθώ να περάσω σε όλα τα περιστατικά μου είναι η επίτευξη ισορροπίας στο μυαλό, στην ψυχή και στο σώμα, που σκοπό έχει να οδηγήσει στη διατροφική αυτογνωσία του καθενός. Ούτως ή άλλως υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας και η διατροφή είναι ουσιώδης σε κάθε βήμα του ανθρώπου για την επίτευξη της ισορροπίας εν γένει.

Στο διαιτολογικό γραφείο παρέχονται οι παρακάτω διατροφικές υπηρεσίες:

Αν είστε στη διαδικασία απώλειας βάρους, φροντίστε να το κάνετε σωστά και με ασφάλεια. Οι «μαγικές» δίαιτες – αστραπή που προκαλούν τη μη-ισορροπημένη απώλεια πολλών κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επαναπρόσληψη των κιλών που χάθηκαν. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης βασισμένο στο ολικό σωματικό λίπος σας, στο βασικό μεταβολισμό σας και τις προσωπικές σας ανάγκες, σας επιτρέπει να χάσετε βάρος γρήγορα, σωστά και  κυρίως μόνιμα.
Εν αντιθέσει, εάν λαμβάνετε κάποια θεραπεία για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, είναι σημαντικό να αξιολογηθεί η διατροφή σας και να προσαρμοστεί καταλλήλως για μέγιστη δράση της φαρμακευτικής αγωγής και γρηγορότερη ανάρρωση.

Λιπομέτρηση με υπερήχους

image
Είναι μία πολύ γρήγορη και αξιόπιστη μέτρηση, δεν απαιτείται τήρηση συνθηκών πριν εφαρμογή της (Φαγητό, Υγρά, Καφεΐνη, Άσκηση κτλ.) Μπορείτε να μετρήσετε και να παρακολουθήσετε τοπικά και σε εικόνα, το σωματικό λίπος και το πάχος των μυών σας. Η συσκευή είναι ανεξάρτητη από περιβαλλοντικές μεταβλητές, όπως η θέση του σώματος και οι συσπάσεις των μυών. Ανάλυση της υγείας, της ευεξίας και σωματικής απεικόνισης με το λογισμικό BodyView  το οποίο παρέχει πλήρη ανάλυση των κινδύνων καθώς και προτάσεις βασισμένες σε BMI , ανάλυση σύσταση σώματος, μετρήσεις περιφέρειας, και επίπεδο δραστηριότητας.
Τρισδιάστατη απεικόνιση του σώματος του εξεταζόμενου πριν και στο μετά ώστε να είναι ξεκάθαρος ο στόχος. Μετρήσεις οι οποίες αποτελούν τις πιο έγκυρες μεθόδους για την σωστή εκτίμηση του διατροφικού προγράμματος και της άσκησης ώστε να έχετε μια επιτυχημένη διαχείριση του στόχου σας.
Με τη συγκεκριμένη μέθοδο ανάλυσης σύστασης σώματος είναι εφικτή η παρατήρηση των ιστών (μυϊκού και λιπώδους) τοπικά. Συγκεκριμένα, ελέγχεται το πάχος των ιστών και η ποιότητά τους, και πως αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και την πορεία του προγράμματος διατροφής. Ο υπέρηχος μετρά με ακρίβεια την συνολική σύσταση του σώματος καθώς και το τοπικό λίπος και μυϊκό ιστό.
image

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού

Στη συγκεκριμένη μέτρηση δεν θα μάθετε, μόνο, πόσες θερμίδες είναι αναγκαίο να καταναλώνετε για να μειώσετε, να διατηρήσετε ή να αυξήσετε το βάρος σας, αλλά και την πηγή ενέργειας που καταναλώνετε. Με αυτό τον τρόπο θα μάθετε αν «καίτε» υδατάνθρακες, λίπος ή συνδυασμό και από τα δύο και πραγματοποιείται άπαξ κατά την έναρξη της παρακολούθησης. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα λάβετε κατευθείαν στο email και στο κινητό σας τηλέφωνο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η γωνία φάσης, μια παράμετρος που μπορεί να μετρηθεί κατά τη διάρκεια της ανάλυσης σύστασης σώματος, αποτελεί ένα δείκτη κυτταρικής υγείας και ακεραιότητας.

 

Η σχέση μεταξύ φλεγμονής, οξειδωτικού στρες, κυτταρικής βλάβης και χαμηλός δείκτης κυτταρικής υγείας (ResearchGate)

Μέθοδος Αδυνατίσματος BCT8

Η μέθοδος αδυνατίσματος BCT8 περιλαμβάνει ταχεία διατροφικά προγράμματα μαζί με στοχευμένη ηλεκτρομαγνητική άσκηση για ταχύτερη μείωση του λίπους και αύξηση του μυϊκού ιστού τοπικά.  

Μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις μπορείτε να γνωρίσετε την προσέγγιση που ακολουθούμε στο Διαιτολογικό Γραφείο μας….

Ποια είναι η προσέγγισή σας σε μία προσπάθεια απώλειας βάρους;

1. Εντοπισμός και διαχείριση της αιτίας που συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.

2. Σχεδιασμός εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων, κατάλληλων για ισορροπημένη απώλεια βάρους, επίτευξη μεταβολικής ισορροπίας κλπ.
Επειδή δεν είμαστε μόνο ότι τρώμε, αλλά και ότι σκεφτόμαστε και πράττουμε, η φιλοσοφία που προσπαθώ να περάσω στους πελάτες μου είναι η επίτευξη ισορροπίας στο μυαλό, στην ψυχή και στο σώμα. Σκοπό έχει να οδηγήσει στη διατροφική αυτογνωσία του καθενός. Η επιστήμη της διατροφής με την αλληλεπίδραση των μάκρο και μίκρο θρεπτικών συστατικών το πετυχαίνει. Ούτως ή άλλως υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας. Και η διατροφή είναι ουσιώδης σε κάθε βήμα του ανθρώπου για την επίτευξη της ισορροπίας εν γένει. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική σε όσους έχουν προσπαθήσει να χάσουν βάρος και έχουν αποτύχει.

Τι εννοείται με τους όρους «διατροφική αυτογνωσία» και «διατροφική κουλτούρα»;
Ισορροπία στο μυαλό, την ψυχή και το σώμα… και όλο αυτό να αντικατοπτρίζεται στις διατροφικές επιλογές και συμπεριφορά. Να μάθει να τρώει κάποιος με ενσυναίσθηση και ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός και τις προτιμήσεις του.
Πόσο σημαντική θεωρείται η διατροφική υποστήριξη των ασθενών και ποιοι ασθενείς προτείνεται να υποστηρίζονται διατροφικά;

Όλοι οι ασθενείς ανεξαρτήτως παθολογίας. Το σώμα συνήθως υπερλειτουργεί. Ανάλογα με τη νόσο που υπάρχει υπάρχουν όργανα και ιστοί που υπολειτουργούν ή έχουν καταστραφεί πλήρως. Και άλλα που υπερλειτουργούν για να καλύψουν τη ζημία.

Τα εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα λοιπόν, με πολύ συγκεκριμένο και ακριβή ορισμό ποσοτήτων των μάκρο και μικροθρεπτικών συστατικών θα «ανακουφίσουν» κάποια όργανα ή ιστούς ή θα «αποσυμφορίσουν» άλλα. Και μπορεί να μειώσουν ή και να διακόψουν το ρυθμό εξέλιξης της εκάστοτε νόσου. Άρα, θεωρείται πλέον απαραίτητο.

Πως μπορεί να συμβάλλει η διατροφική υποστήριξη στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο;

Η διατροφική παρέμβαση είναι υψίστης σημασίας.
Η διατροφή μόνη της δεν είναι επαρκής αλλά είναι ουσιώδης μαζί με την όποια θεραπεία κρίνει ο θεράπων ιατρός. Βοηθά στην αντιμετώπιση κάποιων πιθανών παρενεργειών πχ: απώλεια βάρους, απώλεια δύναμης, ανορεξία, αλλαγές στην γεύση, ναυτία, διαρροϊκές κενώσεις, δυσκοιλιότητα, ενοχλήσεις στα άνω και κάτω άκρα, κατάθλιψη. Βελτιώνει τη δράση των φαρμάκων, αυξάνει την επιβίωση και βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ασθενούς με στόχο να διατηρεί τις δυνάμεις του καθόλη την διάρκεια της θεραπείας.

Οι μέθοδοι τεχνητής διατροφή έχουν τη θέση που θα έπρεπε ως μέρος της ίασης – θεραπευτικής παρέμβασης των ασθενών;

Δυστυχώς στην Ελλάδα όχι ακόμα.…. Όμως, μεγάλο ποσοστό ασθενών αδυνατεί να σιτιστεί από τη φυσιολογική οδό. Αυτό αποτέλεσε κίνητρο για εμένα και παρόλο που ακόμη η τεχνητή διατροφή δεν είναι τόσο «δημοφιλής», προσπαθώ να εδραιώσω τις μεθόδους της (όταν είναι απαραίτητο), στοχεύοντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και την αποφυγή του υποσιτισμού και εν τέλει της υποθρεψίας τους. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που το σώμα νοσεί είναι απαραίτητο να μεριμνούμε για τη θρέψη του ασθενούς, αφού η υποθρεψία θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και θα σταθεί εμπόδιο στην όποια θεραπεία. Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που η δια του στόματος σίτιση είναι πιο δύσκολη ή αδύνατη, σχεδιάζω υποστηρικτικά πλάνα διατροφής εξετάζοντας πάντα τη λήψη συμπληρωματικής ή εντερικής ή παρεντερικής σίτισης, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις, στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη δυνατή έκβαση του περιστατικού, μειώνοντας έτσι τον χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης του.