Ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας καρότου
Τι έχουμε:
- 300 γραμ. ψαρονέφρι
Για τον πουρέ πατάτας – καρότου:
- 2 πατάτες
- 3 καρότα
- 3/4 φλιτζ. γάλα
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
- 2 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
- 2 καρότα, σε ροδέλες
- 4 κλωναράκια δεντρολίβανο
- κόκκους πιπεριού
Συνοδεύουμε με: σαλάτα
Τι κάνουμε:
Αφαιρούμε το ορατό λίπος από το ψαρονέφρι, το πλένουμε, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα ψαρονέφρια, φροντίζοντας να καλύπτονται. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τον πουρέ της πατάτας – καρότου:
Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, καθαρισμένα, για περίπου 30 λεπτά, σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα στραγγίζουμε, τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα ζεσταμένο, τη μαργαρίνη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να ενωθούν.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τα ψαρονέφρια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ, γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές, για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε κάθε ψαρονέφρι με 1 φλιτζάνι πουρέ, συνοδεύοντας με σαλάτα.