Umeboshi το θαυματουργό

Το Umeboshi αποτελεί ένα από τα πιο βασικά υλικά στη μακροβιοτική διατροφή, τόσο ως υλικό μαγειρέματος, όσο και ως θεραπευτική τροφή, κατάλληλη για την αντιμετώπιση διαφόρων παθογενειών.
Το Umeboshi είναι ένα ειδικού τύπου δαμάσκηνου που αποξηραίνεται με μια παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδο που του προσδίδει ενέργεια 4 εποχών (φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι).

Τα τελευταία χρόνια επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν αρχίσει να μελετούν την τεράστια θεραπευτική επίδραση του Umeboshi, προσπαθώντας να κατανοήσουν τη μεταμόρφωση των συστατικών του κατά την παραδοσιακή διαδικασία παλαίωσης. Μεταξύ άλλων το Umeboshi συστήνεται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του εγκεφαλικού και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, της δυσκοιλιόητας και των στομαχικών διαταραχών, της πρωϊνής ναυτίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, των πονοκεφάλων καθώς και του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης ( burn out syndrome).

Επιπλέον το Umeboshi θεωρείται “ο βασιλιάς των αλκαλικών τροφών” μια και η επίδραση του στον αλκαλικό δείκτη του αίματος είναι θεαματική. Μόλις 10 γραμμάρια Umeboshi φθάνουν για να εξαφανίσουν 100 γραμ. λευκής ζάχαρης επαναφέροντας το PH του αίματος κοντά στο 7.35.

Τέλος το Umeboshi συμβάλλει αποφασιστικά στη διαδικασία της αντιγήρανσης μια και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ ενεργοποιεί σημαντικά και τη διαδικασία της φυσικής αποτοξίνωσης, μια και ενισχύει τη μεταβολική δράση των κυττάρων του ήπατος και των νεφρών, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική αποβολή των τοξινών από τα απεκκριτικά συστήματα του οργανισμού.