Την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020 στην εκπομπή “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10-12” στην ΕΡΤ1, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την επικαιρότητα, συζητήσαμε για τη σημασία ενίσχυσης του ανοσοποιητικού με σωστή διατροφή.

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την ενίσχυση του οργανισμού! Ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Είναι πιθανό λοιπόν να έρθετε αντιμέτωποι με διάφορες  λοιμώξεις, ιώσεις και εποχική γρίπη. Φέτος, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς στην εξίσωση υπάρχει ήδη ο κίνδυνος του νέου κορωνοϊού, που πλήττει εδώ και αρκετούς μήνες ολόκληρο τον πλανήτη.

Η διατροφή είναι ίσως το σημαντικότερο μέσο για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας. Όμως, μην παραμείνετε μόνο εκεί. Συνδυάστε την υγιεινή διατροφή με σωματική άσκηση και επαρκή ύπνο. Επίσης, οι βιταμίνες C, D και ο ψευδάργυρος είναι μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας προκειμένου να θωρακίζεται απέναντι σε ασθένειες.

Το σημαντικό είναι να μην ξεπερνάει κανείς τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμινών και μετάλλων, προκειμένου να κάνει μια υγιεινή διατροφή. Επίσης  η πρώτη πηγή αναζήτησης αυτών των συστατικών να είναι φυσικές πηγές. Φυσικά όμως δεν πρέπει να αμελείται η συμπληρωματική χορήγηση αυτών, όταν κριθεί αναγκαίο.

Στο απόσπασμα της εκπομπής θα λυθούν αρκετές απορίες σας σχετικά με το πως η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σας προφυλάξει.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού στις ευπαθείς ομάδες, σύμμαχος κατά του κορωνοϊού – «Επι-κοινωνία»