ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ, ΑΝΗΘΟ, ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  1. 200gr κους κους
  2. Ίση  ποσότητα (σε όγκο) με το κους-κους ζωμό κότας ή λαχανικών
  3. 2τμχ αγγούρια μεγάλα κομμένα σε κυβάκια  μικρά
  4. 40gr  άνηθο ψιλοκομμένο
  5. 150gr ντομάτα ψιλοκομμένη
  6. 1τμχ λεμόνι χυμό
  7. 150ml ελαιόλαδο
  8. 200gr γιαούρτι στραγγιστό
  9. 70gr γιαούρτι πρόβειο
  10. 10gr μέλι
  11. 10gr ginger τριμμένο
  12. ½ ματσάκι σιμπουλέ ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Βάζουμε το κους-κους σε ένα μπολ. Βράζουμε το ζωμό και το ρίχνουμε μέσα στο κους κους και το καλύπτουμε με μεμβράνη
  • Αφήνουμε το κους κους για 5΄ να ξεκουραστεί
  • Ανοίγουμε το μπολ και σπάμε σπάμε το κους κους με ένα πηρούνι και προσθέτουμε το αγγούρι, τα 50gr άνηθο, το λεμόνι, τη ντομάτα ,το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  • Για τη σάλτσα κρατάμε τον υπόλοιπο άνηθο και χτυπάμε σε blender για 20΄΄ τα γιαούρτια, το μέλι και το ginger. Προσθέτουμε τον άνηθο και χτυπάμε για 3΄΄ ακόμα
  • Πασπαλίζουμε με σιμπουλέ ψιλοκομμένο

 

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε σε πιάτα τοποθετώντας το κους κους στη μέση.

Facebooktwitterlinkedinmail