Μουσακάς λαχανικών
Υλικά:
( για 4 άτομα )
- 450gr κολοκυθάκια σε φέτες κατά μήκος και ψημένα ή σχάρα
- 650gr ντομάτες κομμένες σε φέτες λεπτές
- 650gr πατάτες κομμένες σε φέτες
- 45ml ελαιολαδο
- 300gr ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2gr αλάτι
- 1gr πιπέρι
- 50 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 700gγρ σάλτσα μπεσαμέλ (βλέπε συνταγή)
Εκτέλεση:
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 220°c
- Καλύπτουμε τη βάση ενός ταψιού με τις πατάτες
- Τοποθετούμε από πάνω ντομάτες σε φέτες και μετά τα κολοκυθάκια
- Στρώνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και από πάνω απλώνουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το κεφαλοτύρι
- Ψήνουμε στους 180ο για 40-45 λεπτά
- Σερβίρουμε με χυλοπίτες βρασμένες και σερβιρισμένες με ελαιόλαδο
Μπεσαμέλ
( για 4 άτομα)
Υλικά:
- 1500ml γάλα
- 145gr αλεύρι
- 140gr βούτυρο
- 90gr κασέρι τριμμένο
- 90gr γραβιέρα τριμμένης
- 2 κρόκους αυγού
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα
- Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μια άλλη κατσαρόλα , προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε
- Ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο και ανακτεύουμε
- Όταν γίνει τραβάμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τους κρόκους και ανακατεύουμε