Εθνική Ασφαλιστική – Metropolitan General

Μία σημαντική συμφωνία της Εθνικής Ασφαλιστικής για τους ασφαλισμένους της  με τον Όμιλο HELLENIC HEALTHCARE GROUP και πιο συγκεκριμένα με το Metropolitan General και το Διαιτολογικό του τμήμα επετεύχθη. Για πρώτη φορά ασφαλιστική εταιρεία και Όμιλος νοσοκομείων πιστεύουν στη δύναμη της επιστήμης της διατροφής και τη συμβολή της στην αποκατάσταση και την αποθεραπεία των ασθενών και φυσικά στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, παρέχοντας εξειδικευμένες διαιτολογικές υπηρεσίες με έκπτωση 50%.

Α) Για απώλεια ή πρόσληψη σωματικού βάρους ή για βελτίωση διατροφικών συνηθειών.

Όσοι ενδιαφέρονται για βελτίωση των διατροφικών τους συνηθειών και τροποποίηση της διατροφικής τους συμπεριφοράς, μείωση του σωματικού τους λίπους και αύξηση του μυϊκού τους ιστού, δίνεται η δυνατότητα επισκέψεων στις οποίες πραγματοποιείται  μέτρηση ανάλυσης σύστασης σώματος με βιοηλεκτρική εμπέδηση για τον υπολογισμό του μυϊκού και του λιπώδους ιστού και εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

Β)  Διαιτολογικές μετρήσεις

Όλοι οι ασφαλισμένοι της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορούν να αξιοποιήσουν την προαναφερθείσα έκπτωση κάνοντας και τις παρακάτω μετρήσεις:

  • Ανάλυση σύστασης σώματος με υπερήχους
  • Μέτρηση έμμεσης θερμιδομετρίας

Γ) Για κλινικές περιπτώσεις [Ογκολογικοί ασθενείς, Νεφροπαθείς, Διαβητικοί, Ασθενείς με τεχνητή διατροφή (εντερική ή παρεντερική διατροφή) κλπ.]

 

Σε όλους τους ασθενείς παρέχεται διατροφική υποστήριξη με στόχο είτε τη μείωση του διατροφικού κινδύνου και της εμφάνισης υποθρεψίας, είτε της σωστής διατροφικής διαχείρισης της ασθένειας τους. Ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο υποθρεψίας, όπως οι ογκολογικοί ασθενείς, οι νεφροπαθείς, οι ασθενείς με μεταβολικά νοσήματα,  οι ασθενείς με προβλήματα σίτισης, οι ασθενείς με τεχνητή διατροφή (γαστροστομία, νηστιδοστομία κτλ) ή με ειλεοστομία και εκείνοι που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ή έχουν ήδη χειρουργηθεί, είναι ωφέλιμο να παρακολουθούνται συστηματικά από κλινικό διαιτολόγο.

Οι ασθενείς θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ποιότητα της ζωής τους  χωρίς να αλλάξει η καθημερινότητα τους, να προετοιμάσουν τον οργανισμό τους για τη θεραπεία που έπεται, να επιτύχουν καλύτερη απάντηση στη θεραπεία και το αποτέλεσμα να είναι πιο ολοκληρωμένο, ταχύ και επιτυχημένο. Οι διαιτολογικές συνεδρίες για αυτή την κατηγορία περιλαμβάνουν test ανίχνευσης διατροφικού κινδύνου, μέτρηση ανάλυσης σύστασης σώματος με βιοηλεκτρική εμπέδηση για τον υπολογισμό του μυϊκού ιστού και του λιπώδους ιστού και εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο.

 

Εν κατακλείδι, πρέπει να τονιστεί ότι στόχος αυτής της σύμπραξης είναι ο ασθενής να μην αισθάνεται μόνος του, να μην είναι μόνος του και να βρίσκεται στο επίκεντρο. Στο

Metropolitan General είμαστε πάντοτε δίπλα του. Έπεται και συνέχεια…

Με εκτίμηση,

ΕΥΜΕΝΗΣ Π. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ BSc (Hons), MSc, NYSCDN

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία

Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan General

Facebooktwitterlinkedinmail