Καρδιακή Καχεξία & Διατροφή

Καρδιακή Καχεξία και Διατροφή

Στα πλαίσια του διήμερου συνεδρίου “ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΊΑ 2020”, που διεξήχθη στις 28-29 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα, ένα από τα θέματα συζήτησης που αναπτύχθηκαν από τον κ. Ευμένη Π. Καραφυλλίδη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Διευθυντή του Διαιτολογικού Τμήματος του Metropolitan General, ήταν ο ρόλος της διατροφικής υποστήριξης στην πρόληψη και αντιμετώπιση της καρδιακής καχεξίας. Τη διοργάνωση χαιρέτισαν ο κος Δ. Τούσουλης, Αντιπρύτανης Ε.Κ.Π.Α., ο κος Ι. Γουδέβενος, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η κα Η. Μπροκαλάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια, Τμήμα Νοσηλευτικής Ε.Κ.Π.Α. και ο κος Σπ. Κοτρώτσιος, Γενικός Διευθυντής METROPOLITAN GENERAL, ενώ συμμετείχαν εξαίρετοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων.
Πάντοτε με γνώμονα τα νεότερα δεδομένα της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας η παρουσίαση πραγματεύτηκε τα ακόλουθα.

Τι είναι η καρδιακή καχεξία;

Ποιος ο ρόλος της διατροφικής υποστήριξης ως βασικό μέρος της θεραπευτικής στρατηγικής στην αντιμετώπιση της Χρόνιας Καρδιακής Ανεπάρκειας;

Ποιες οι μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης της Καρδιακής Καχεξίας;

Πως η συνεργασία όλων των ειδικοτήτων και η αποφυγή της “επιστημονικής μοναχικότητας” θα οδηγήσουν στο βέλτιστο αποτέλεσμα;

Καρδιακή Καχεξία & Διατροφή

 

Facebooktwitterlinkedinmail