κοτοπουλο με μπυρα

Κοτόπουλο με μπύρα

Τι έχουμε:
2 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 150 γραμ. το ένα)
1-1 1/2 κουτάκια μπύρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κλωναράκια μαϊντανό
1 καρότο
8 κουταλιές ρύζι ολικής αλέσεως
2 κουταλιές λάδι ελιάς
στη μύτη από το κουταλάκι κορν φλάουερ
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

Συνοδεύουμε με:
σαλάτα

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε το καρότο, το πλένουμε και το κόβουμε σε ροδέλες.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το καρότο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Κατόπιν ρίχνουμε τη μπύρα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-35 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγη μπύρα ακόμα.

Facebooktwitterlinkedinmail