ΛΑΧΑΝΙΚΑ LO MEIN

ΥΛΙΚΑ

  1. ½ πακέτο egg noodles
  2. 45gr τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  3. 2,1gr σκόρδο πουρέ βρασμένο
  4. 52ml ελαιόλαδο
  5. 255gr μανιτάρια λευκά γαλλικά
  6. 50gr baby καλαμπόκι
  7. 5gr ζάχαρη
  8. 1/2 μάτσο κόλιανδρο μόνο φύλλα ψιλοκομμένα
  9. 1/2 μάτσο βασιλικό μόνο φύλλα ψιλοκομμένα
  10. 50gr oyster sauce
  11. 30gr soy sauce
  12. 27gr ξύδι από ρύζι
  13. 5gr σησαμέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την soy sauce, την oyster sauce, το σησαμέλαιο και τo  ξύδι ρυζιού και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
  •  Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό 4,1 lt νερό.
  •  Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε  τα  noodles για 4΄. ( ή ακολουθούμε τις οδηγίες συσκευασίας, ανάλογα με το προϊόν)
  •  Σουρώνουμε τα  noodles.
  •  Παράλληλα σε ένα τηγάνι που έχουμε αφήσει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα
  • μανιτάρια, το ginger, το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 30΄΄
  •  Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σοτάρουμε για άλλα 3 ΄΄
  •  Προσθέτουμε  τα  noodles και τη σάλτσα και ψήνουμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα.
  • Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα.
Facebooktwitterlinkedinmail