Ρολό τσιπούρας με σπανάκι

Τι έχουμε:

2 τσιπούρες (περίπου 150 γραμ. η μία)

1 κιλό σπανάκι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κουταλιές βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά λάδι ελιάς

στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι

πιπέρι

Συνοδεύουμε με:

σαλάτα

 

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βασιλικό, τα σκόρδα τριμμένα, το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το  στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις  τσιπούρες από τα λέπια, τα βράγχια, τα εντόσθια, τις πλένουμε με άφθονο νερό και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα με το βασιλικό στο εσωτερικό τους και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Ζεματίζουμε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 1 λεπτό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κατόπιν τυλίγουμε τις τσιπούρες με το σπανάκι.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε ομοιόμορφα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Βάζουμε από πάνω τις τσιπούρες, τις περιχύνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Σερβίρουμε 1 τσιπούρα σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail