Ρολό τσιπούρας με σπανάκι

Τι έχουμε:

  • 2 τσιπούρες (περίπου 150 γραμ. η μία)
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • πιπέρι

Συνοδεύουμε με: σαλάτα

Τι κάνουμε:

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βασιλικό, τα σκόρδα τριμμένα, το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το  στραγγίζουμε.
  • Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις  τσιπούρες από τα λέπια, τα βράγχια, τα εντόσθια, τις πλένουμε με άφθονο νερό και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα με το βασιλικό στο εσωτερικό τους και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  • Ζεματίζουμε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 1 λεπτό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κατόπιν τυλίγουμε τις τσιπούρες με το σπανάκι.
  • Σε ένα ταψάκι απλώνουμε ομοιόμορφα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Βάζουμε από πάνω τις τσιπούρες, τις περιχύνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Σερβίρουμε 1 τσιπούρα σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.