soupa me axladi

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ  & ΑΧΛΑΔΙ

soupa me axladi ΥΛΙΚΑ

  1. 700 γρ σελινόριζα  κομμένα σε κύβους
  2. 4500 γρ αχλάδια κομμένα σε κύβους
  3. 70 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο και  ποσαρισμένο
  4. 5 γρ σκόρδο ποσαρισμένο
  5. 20 γρ τζίντζερ τριμμένο
  6. 30 ml ελαιόλαδο
  7. 900 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
  8. 1 γρ αλάτι
  9. 1 γρ πιπέρι
  10. ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το τζίντζερ με το ελαιόλαδο για 1,5 λεπτά
  • Προσθέτουμε   το κρεμμύδι, το  σκόρδο,  τη σελινόριζα, το αχλάδι και το ζωμό για βράζουμε για 32 περίπου λεπτά μέχρι να μαλώσουν
  • Πολτοποιούμε τη σούπα σε μπλέντερ.  Αλατοπιπερωνούμε
  • Προσθέτουμε τον  άνηθο και ανακατεύουμε
Facebooktwitterlinkedinmail