Ο Διαβήτης μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση βασισμένη στην επιστήμη και όχι σε μύθους!
Υπάρχει ανάγκη σωστής διατροφικής εκπαίδευσης για ορθή διαχείριση του σακχάρου και αφορά την κατανάλωση των τροφίμων με σύνεση, το σταθερό καταμερισμό των υδατανθράκων σε όλα τα γεύματα της ημέρας και την επιλογή τροφίμων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
Ερωτήματα που απασχολούν τους περισσότερους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη όπως:
- Μπορούμε να φάμε υδατάνθρακες ενώ έχουμε σάκχαρο/σακχαρώδη διαβήτη;
- Ξέρετε πώς να αξιολογείτε και να ερμηνεύετε τις διατροφικές πληροφορίες που διαβάζετε;
- Τι εννοούμε με τον όρο ισο-υδατανθρικά γεύματα;
- Μπορώ να φάω ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες και εάν ναι, πόσο;
- Γιατί πρέπει να τρώω τρόφιμα με περισσότερες φυτικές ίνες και που βοηθούν στην ρύθμιση του διαβήτη μου;
- Μπορώ να ελέγξω τα επίπεδα σακχάρου μετά ή πριν το φαγητό τρώγοντας σωστά;
- Αν λαμβάνω ινσουλίνη, τι πρέπει να προσέχω και πόσο μπορώ να φάω;
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την σωστή διατροφική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη και την ορθή ενημέρωσή σας με βάση νεότερα επιστημονικά δεδομένα, διαβάστε παρακάτω
Επιστημονικές Ομιλίες του κ. Ευμένη Καραφυλλίδη – “Διατροφή και Σακχαρώδης Διαβήτης”