Γεωργία Βερλέκη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Γεωργία Βερλέκη είναι απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών  «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας» με ειδίκευση στην «Κλινική – Ιατρική Διατροφή» της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το 2020. Επίσης,  αποφοίτησε από το τμήμα «Διατροφής και Διαιτολογίας» του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, το 2016.

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης παρακολούθησε ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή, τη διαχείριση σωματικού βάρους, τη διατροφική διαχείριση γηριατρικού ασθενή, τη διατροφική υποστήριξη χρόνιων πασχόντων ασθενών και επίκαιρα θέματα διατροφής για παιδιά και ενήλικες.

Ακόμη, έχει παρακολουθήσει το 5μηνο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
επιμόρφωσης «Κλινική Διατροφή» του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με διατροφικές διαταραχές σε παιδιά & ενήλικες.

Από το 2016 είναι μέλος της ομάδας του κύριου Ευμένη Καραφυλλίδη, Διευθυντή του Διαιτολογικού Τμήματος του Metropolitan General και εργάζεται ως διαιτολόγος – διατροφολόγος στο ιδιωτικό του γραφείο στους Αμπελόκηπους, καθώς και στο Τμήμα Διατροφής – Κλινικής  Διαιτολογίας του Metropolitan General στο Χολαργό.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε επιτυχώς την εξάμηνη πρακτική της άσκηση ως διαιτολόγος – διατροφολόγος στην κλινική ΙΑΣΩ General στο Χολαργό (10/2015-03/2016)

Βεργή Αθηνά- Άννα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Αθηνά –Άννα Βεργή είναι απόφοιτη της σχολής Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης στην Σητεία. Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα την “Διατροφική Κατάσταση Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας”.

Σήμερα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή. Η διπλωματική της εργασία έχει ως θέμα τα “Διατροφικά Πρότυπα και τις Εκβάσεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής: μελέτη σε υπογόνιμες γυναίκες”.

Παρακολουθεί συχνά εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που σχετίζονται με την διατροφή και τον τρόπο ζωής. Συγκεκριμένα, έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό επιμορφωτικό πρόγραμμα για την διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, που προσφέρει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και επιπλέον επιμορφωτικά μαθήματα για την διατροφική παρακολούθηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς και για  την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο ΙΑΣΩ GENERAL, στον Χολαργό.

Σήμερα εργάζεται ως συνεργάτης στην ομάδα του κ. Ευμένη Καραφυλλίδη, Διευθυντή Διαιτολογικού Τμήματος, στο Metropolitan General στον Χολαργό.

Έχει λάβει εθελοντικά μέρος σε διοργανώσεις σχετικά με την ενημέρωση του κοινού για την αρτηριακή πίεση και για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Κρήτης. Επίσης, ήταν εθελόντρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προσφέροντας πρώτες βοήθειες σε διάφορα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στην περιοχή του Πειραιά.