Κρεμώδη Ντοματόσουπα: Η ιδανική συνταγή μετά το Πάσχα!

Περάσαν οι γιορτές, το Πάσχα ολοκληρώθηκε και πολλοί από εμάς νιώθουμε την ανάγκη να αποφορτιστούμε διατροφικά από την υπερκατανάλωση κρέατος και λιπαρών. Αν ψάχνετε λοιπόν τι να μαγειρέψετε ώστε να αποφύγετε ξανά το κρέας, έχουμε την απόλυτη λύση: μια γευστική, υγιεινή και χορταστική ντοματόσουπα, με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση.

Διατροφική αξία ντομάτας

Η ντομάτα είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής και αποτελεί εξαιρετική πηγή λυκοπενίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών. Το λυκοπένιο έχει μελετηθεί εκτενώς για τη συμβολή του στην προστασία της καρδιάς, στην αντιφλεγμονώδη δράση του, καθώς και στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως του προστάτη.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος, επιτυγχάνεται μια πλούσια και παχύρρευστη υφή χάρη στην προσθήκη πατάτας και αποβουτυρωμένου γάλακτος. Έτσι δημιουργείται μια κρεμώδης ντοματόσουπα με λιγότερα λιπαρά, αλλά γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό, εύκολη στην παρασκευή και ιδανική και για όσους ακολουθούν μια πιο φυτική ή νηστίσιμη διατροφή μετά το Πάσχα.

 

κρεμώδη ντοματόσουπα συνταγή

 

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το σκόρδο και τα μυρωδικά για 5 λεπτά

2. Προσθέτουμε τα καρευκεύματα, την λιαστή ντομάτα ή την τριμμένη ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

3. Ρευστοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ ή μίξερ.

3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα.

 

Διατροφική αξία/ ανά μερίδα
– Ενέργεια: 110 kcal
– Πρωτεΐνη: 5,3 γρ
– Λιπαρά: 2,4 γρ
– Υδατάνθρακες: 18 γρ
– Φυτικές ίνες: 1,8 γρ

 

κρεμώδη ντοματόσουπα συνταγή
Η πιο νόστιμη συνταγή για κρεμώδη ντοματόσουπα πλούσια σε λυκοπένιο και γεύση